У Кабміні наголосили на важливості угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем / фото УНІАН

Україна на тлі коронакризи готова гарантувати безперебійні поставки продовольчих товарів і сировини до інших країн світу, а також розширити експорт сільськогосподарської продукції до Ізраїлю.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанишину.

Читайте такожУкраїна збільшила імпорт вершкового масла в 11 разів

Відео дня

«Ми розуміємо, що поширення коронавірусу по всьому світу негативно впливає на світову економіку. Саме тому нам сьогодні слід шукати спільні шляхи для активізації економічного та інвестиційного співробітництва між нашими країнами», - цитує прес-служба Стефанишину.

За її словами, в цих умовах важливе значення має запуск угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

"Ми підтверджуємо свою готовність до подальшої співпраці в аграрному секторі з Ізраїлем", - заявила Стефанишина

«Водночас ми підтверджуємо свою готовність до подальшої співпраці в аграрному секторі з Ізраїлем і сталого експорту української сільськогосподарської продукції на ізраїльський ринок», - наводяться слова віце-прем'єра.

Заява СОТ

У квітні 2020 року Україна підтримала заяву Світової організації торгівлі про забезпечення відкритої та передбачуваної торгівлі продовольством під час пандемії коронавірусу.

Хронологія подій

  • Україна та Ізраїль 21 січня 2019 року підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Метою укладення угоди є створення правових підстав для лібералізації ринків промислових і сільськогосподарських товарів сторін.
  • У липні 2019 року депутати Верховної Ради ратифікували Угоду про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, що відкриває широкі можливості для вітчизняних товаровиробників по завоюванню стратегічного ринку.
  • 6 серпня 2019 року Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів і урядом Ізраїлю про зону вільної торгівлі, який Верховна Рада прийняла 11 липня. Ізраїльська сторона досі не ратифікувала угоду.