Йдеться про інноваційні Пестициди та агрохімікати / Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада дозволила ввезення інноваційних пестицидів і агрохімікатів в Україну з метою наукових досліджень і державних випробувань.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття у другому читанні та в цілому законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо ввезення пестицидів на митну територію України" (№2289) проголосували 291 народний депутат при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожКабмін дозволив продаж добрів у "червоних" зонах

Відео дня

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, законопроект покликаний дати українським сільгоспвиробникам доступ до більш сучасних і високоефективних пестицидів.

Зокрема, він скасовує обов'язкову норму про документальне підтвердження реєстрації ЗЗР (зразків інноваційних засобів захисту рослин) в країні їх виробництва для ввезення в Україну з метою наукових досліджень і державних випробувань.

Імпорт інноваційних пестицидів та агрохімікатів

Верховна Рада 2 грудня 2020 року підтримала в першому читанні законопроект про зміни до Закону України "Про пестициди та агрохімікати" щодо ввезення пестицидів на митну територію України (№2289).

Міністерство агарної політики та продовольства, а також Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів підтримали розблокування імпорту інноваційних пестицидів та агрохімікатів.