Українські аграрії прискорили збирання врожаю / REUTERS

Українські аграрії прискорили збирання врожаю зернових, але темпи збиральної кампанії все одно відстають від торішніх.

Читайте такожМінсільгосп США підвіщів прогноз врожаю пшениці та кукурудзи в Україні

Про це повідомляє прес-служба компанії "УкрАгроКонсалт".

Відео дня

Згідно з повідомленням, відставання темпів збирання зернових від торішніх по Станом на 13 серпня знизилася до 4,8%. При цьому в перший тиждень серпня аграрії відставали за темпами збирання на 8,7% від аналогічного періоду 2019 року.

Врожай ріпаку

За Станом на 13 серпня 2020 року в Україні намолочено 2,5 мільйона тонн ріпаку, обмолочені 96% планових площ. Темпи збирання відстають на 14,1% від торішніх (-16,7% на початок серпня).

Врожай зернових

Також аналітики "УкрАгроКонсалт" зазначають, що врожайність пшениці на 3,2% нижча, ніж минулого року, а ячменю - вища за тогорічну на 2,7%. Врожайність ріпаку на 6,2% нижча тогорічну.

Темпи збору врожаю

  • За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, українські сільгоспвиробники станом на 13 серпня вже зібрали 36,7 мільйона тонн зернових і зернобобових культур, а також 2,5 мільйона тонн ріпаку.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує урожай зернових і зернобобових культур в Україні у 2020 році на рівні 68 мільйонів тонн, а олійних - 20 мільйонів тонн.