Витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження зменшені / фото УНІАН Володимир Гонтар

Витрати на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в січні-вересні 2020 року скоротилися на 4,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Про це повідомила Державна служба статистики.

Читайте такожУкраїнським аграріям видали майже мільярд гривень дотацій на закупівлю сільгосптехніки

Відео дня

Витрати на виробництво продукції рослинного походження за звітний період скоротилися на 6,2%, а тваринного – на 1,3%.

Згідно з повідомленням, витрати на матеріально-технічні ресурси промислового походження, використовувані в сільськогосподарському виробництві, за дев'ять місяців поточного року зменшилися на 10,3%.

За даними Держстату, витрати на виробництво сільгосппродукції в Україні у 2019 році скоротилися на 0,6%.

Розподіл коштів

  • У листопаді 2019 року міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив про те, що українці зможуть брати гривневі кредити під купівлю землі за ставкою 3-5% після прийняття закону про ринок землі.
  • 30 січня 2020 року заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький заявив, що державна програма зі здешевлення кредитів для аграріїв у 2020 році бюджетом в 1,2 мільярда гривень буде працювати за трьома напрямками, одним з яких буде компенсація відсотків за кредитами на покупку сільгоспземель.
  • У лютому 2020 року Кабінет міністрів прийняв рішення про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який мав спростити отримання кредитів для малих фермерів, які не мають кредитної історії.
  • У червні Міністерство затвердило новий розподіл коштів у розмірі 104,5 млн грн сільгоспвиробникам, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва в грудні 2019 року та січні–травні 2020 року.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 3 серпня затвердило розподіл коштів у розмірі 124,9 млн грн для компенсації суб'єктам господарювання АПК за фактично сплачені відсотки за користування кредитами за січень–червень 2020 року. 
  • 6 серпня 2020 року Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України затвердило перерахування 47 млн грн компенсації аграрним виробникам за покупку вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання.
  • Станом на 2 листопада 2020 року українським аграріям видали майже мільярд гривень дотацій на закупівлю сільгосптехніки.