Ілюстрація REUTERS

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) поточного року збільшить кількість елеваторів для приймання зерна від фермерів, які беруть участь у форвардній програмі закупівлі зерна.

Читайте такожВ Україні закінчилися весняні польові роботи: що і скільки засіяли

Про це повідомила прес-служба корпорації з посиланням на голову комерційного департаменту ДПЗКУ Богдана Костецького.

Відео дня

"Вже цього року корпорація для потреб виробників зерна збільшує до 49 кількість філій ДПЗКУ, які будуть приймати заявки на оформлення договорів, а також істотно розширює кількість елеваторів, які приймають зерно у рамках програми", – йдеться в повідомленні.

Також Костецький додав, що нове керівництво корпорації оголосив режим нульової толерантності до всіх можливих корупційних проявів навколо діяльності ДПЗКУ.

"Неприйнятно навіть припущення, щоб окремі особи намагалися вимагати кошти від фермерів за будь-які сумнівні послуги", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, ДПЗКУ у лютому відкрила форвардну програму закупівлі зерна майбутнього врожаю 2020 року, в рамках якої має намір закупити у фермерів до 200 тисяч тонн зерна. Пізніше корпорація повідомила про намір закупити додатково від 150 до 200 тисяч тонн зерна.

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій у 20 регіонах країни, їх загальна робоча місткість становить 3,75 мільйона тонн сільгоспкультур.

29 квітня 2020 року Кабінет міністрів України призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ДПЗКУ Василя Коваленка.