Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» оголосила, що розмістить трирічні єврооблігації в доларах на суму щонайменше 300 млн і п'ятирічні єврооблігації в євро на суму щонайменше 500 млн.

Читайте також«Нафтогаз» шукає юристів

Про це пише Reuters із посиланням на дані Refinitiv IFR (Іnternational financing review).

Відео дня

При цьому, орієнтир прибутковості розміщення трирічних євробондів у доларах на суму щонайменше 300 мільйонів близько 7,75% і п'ятирічних у євро щонайменше на 500 мільйонів євро близько 7,50%.

За даними IFR, роуд-шоу, коли представники компанії проводять серію зустрічей з інвесторами та аналітиками в країнах із найбільш розвиненим фондовим ринком для підготовки до випуску цінних паперів, що почалося 8 липня, завершиться сьогодні.

Як зазначає Reuters, загальний обсяг випуску облігацій не перевищить 900 мільйонів євро. Компанія призначила Citigroup і Deutsche Bank організаторами випуску.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня голова «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про готовність до виходу на ринок єврооблігацій наступного тижня, що дозволить залучити кошти під закачування газу до сховищ і виплатити дивіденди уряду.

У листопаді 2018 року «Нафтогаз» відклав випуск єврооблігацій через нестабільність ринку та високу потенційну вартість залучення коштів.

22 жовтня минулого року Коболєв заявляв, що компанія планує випуск єврооблігацій на суму 0,5-1 млрд дол. За його словами, метою залучення єврооблігацій є фінансова збалансованість компанії, зокрема погашення кредитів.