Ілюстрація REUTERS

Україна збільшила обсяги газу в підземних сховищах (ПСГ) до 21 мільярда кубометрів, що на 4,4 мільярда кубометрів перевищує минулорічний показник і є рекордом за останні 10 років.

Читайте такожГончарук обіцяє опалювальний сезон без проблем, крім двох міст (відео)

Про це повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Відео дня

"Україна збільшила обсяги газу в підземних сховищах (ПСГ) до 21 мільярда кубометрів, що на 4,4 мільярда кубометрів перевищує минулорічний показник на аналогічну дату. Такі запаси газу в сховищах є рекордними за останні 10 років і гарантують стабільне проходження опалювального сезону. Закачування газу до ПСГ триває", - сказано в повідомленні.

У компанії нагадали, що для забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового сезону 2019/2020 років Україні необхідно було накопичити в ПСГ не менше 20 мільярдів кубометрів газу.

Як повідомляв УНІАН, 5 квітня Україна почала сезон закачування природного газу до підземних сховищ газу.

Україна до початку опалювального сезону 2018-2019 років накопичила в ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярд кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС, а також імпортується в Україну з країн ЄС.

100% акцій "Укртрансгазу" перебуває у власності НАК "Нафтогаз України".