Андрію Коболєву більш як удвічі зменшили зарплату / фото УНІАН

За умовами нового контракту, зарплата голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" Андрія Коболєва зменшена більш ніж вдвічі.

Про це йдеться в повідомленні Урядового порталу.

"Наглядова рада НАК "Нафтогаз" продовжила контракт з головою НАК Андрієм Коболєвим ще на 4 роки - до 22 березня 2024 року. Згідно з умовами нового контракту, зарплата керівника НАК зменшена більше, аніж у 2 рази. Також скасовано премії та знято з порядку денного питання виплати бонусів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Додатково голові НАК "Нафтогаз" встановлено низку критеріїв оцінки ефективності діяльності, серед яких виконання плану надходжень до бюджету та зростання видобутку українського газу. "Уряд підтримав це кадрове рішення з урахуванням умов наглядової ради", - зазначається в повідомленні.

Читайте такожКоболєв залишається біля керма: як зміниться "Нафтогаз" найближчими роками (рос.)

Як повідомляв УНІАН, 16 березня джерело на газовому ринку підтвердило УНІАН, що наглядова рада НАК "Нафтогаз України" продовжила контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим на 4 роки.

Довідка УНІАН. Андрій Коболєв з 1999 по 2002 рік працював в українському підрозділі PricewaterhouseCoopers (PwC) консультантом з питань управління, спеціалізуючись в питаннях стратегічного управління і корпоративних перетворень.

З 2002-го по 2010 рік працював на різних посадах в НАК "Нафтогаз України". Також працював радником в інвестиційній компанії AYA Securities.

У березні 2014 року Кабінет міністрів призначив Коболєва головою правління НАК "Нафтогаз України", а в березні 2019 року уряд продовжив контракт з ним ще на один рік.