Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на рівні "B", але погіршило прогноз з "позитивного" на "стабільний".

Читайте також"Маємо всі можливості для зберігання нафти": у "Нафтогазі" відреагували на обвал ціни на нафту

Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Відео дня

Зазначається, що перегляд прогнозу рейтингу державних компаній слідує за переглядом суверенного рейтингу України (B / Стабільний).

Згідно з повідомленням, автономний кредитний профіль (SCP) "Нафтогазу" відображає перетворення його бізнес-профілю після поділу його газотранспортного бізнесу в компанії, що займаються видобутком і оптовим постачанням природного газу. Він також відображає можливе погіршення фінансового профілю через очікувану волатильність операцій після поділу, очікуваного зниження прибутку у 2020 році через набагато нижчі ціни на газ, невизначеності щодо внутрішнього регулювання цін і макроекономічних проблем в результаті пандемії COVID-19, а також невизначеності щодо регулювання внутрішніх цін і стягнення дебіторської заборгованості на тлі слабшої внутрішньої економіки.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня цього року Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на рівні "B" з позитивним прогнозом.

У квітні 2019 року Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.