REUTERS

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, головою якої є особисто міністр економіки Ігор Петрашко, відмовилася захищати український паливний ринок від експансії від російської експансії, ухваливши рішення про недоцільність порушення розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з Росії, попри те, що половина членів комісії не підписували і навіть не бачили дане рішення.

Відповідні рішення комісії було опубліковано на офіційному сайті «Урядовий кур'єр» 25 червня.

«За результатами розгляду комісія встановила, що наведені в скарзі докази не є достатніми для порушення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу)», - йдеться у рішенні комісії.

Відео дня

Читайте такожЗаступник міністра економіки Тарас Качка перевищив повноваження і видав своє рішення за рішення комісії, засідання якої не відбулося

При цьому, половина членів комісії не підписували і навіть не бачили прийняте комісією рішення, яке 22 червня в обхід процедури розвозив членам комісії на підпис заступника міністра економіки Тарас Качка.

За словами члена комісії, держуповноваженого Антимонопольного комітету Сергія Тищика, попри те, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі є колегіальним органом, члени комісії не отримали можливість спільно обговорити виставлені на голосування питання і дізнатися, що фінальне рішення.

За його словами, засідання комісії було «віртуальним».

При цьому багато членів комісії, до яких за коментарем звернувся УНІАН, повідомили, що в голосуванні участі не брали.

Таким чином, заступник міністра економіки Тарас Качка особисто відкрив паливний ринок для експансії країни-агресора.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня заступник міністра економіки Тарас Качка в обхід процедури розвозив членам комісії на підпис проекти рішення про недоцільність порушення розслідування щодо імпорту в Україну дизельного палива та скрапленого газу походженням з Росії.

Читайте такожОчевидний-неймовірне. Засідання Міжвідомчої торгової комісії в понеділок не робили, але його результати опубліковані в «Урядовому кур'єрі»

При цьому в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України УНІАН повідомили, що засідання зовсім не проводилося через епідеміологічної ситуації в країні.

Проте 24 червня на офіційному сайті «Урядовий кур'єр» було опубліковано повідомлення, що засідання комісії все-таки відбулося, і зазначається, що члени комісії прийняли рішення не вводити квоти на імпорт в Україну мінеральних добрив.

22 червня, має відбутися засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому мала бути розглянута скарга ПАТ «Укртатнафта», ПАТ «Укрнафта» та АТ «Укргазвидобування» про порушення та проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації, звіт і висновки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства про результати проведення антисубсидиційної процедури щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизельного палива та скрапленого газу) походженням з Російської Федерації. Згідно з проектом рішення, який є у розпорядженні УНІАН, комісія планувала відмовитися від проведення розслідування, відкривши дорогу російської експансії на український паливний ринок.