Ілюстрація / REUTERS

Програш Росії у нафтовій війні і втрата частини європейського ринку – це ще й особиста поразка президента РФ Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю «Обозревателю» заявив відомий російський політолог Дмитро Орєшкін.

Читайте такожШтат Техас відмовився від обов'язкового скорочення видобутку нафти

Відео дня

"Це, звичайно, жахлива геополітична поразка, дуже погано прорахована операція. А тепер, очевидно, це ще й політична поразка особисто Путіна. Йому довелося домовлятися і з саудитам, і з Трампом після того, як Новак (Олександр Новак, міністр енергетики . – ред.) з гучно грюкнув дверима та пішов з тих переговорів", - розповів політолог.

Він нагадав, що Росія хотіла посунути з ринку сланцеву нафту з США, але вийшло все навпаки. Американські сланцевики скоротили завдання і при цьому не попросили допомоги від Федерального уряду, зауважив Орєшкін.

"Значна частина нафтових компаній Росії на європейському ринку втратили помітну частку. Наприклад, Польща і південь Європи, які традиційно купували російську нафту, вже перейшли на дешеву саудівську", – підкреслив експерт.

За попередніми підрахунками Мінфіну РФ, збитки бюджету Росії через падіння світових цін на нафту за підсумками травня 2020 року становитимуть більш як 190 млрд рублів (приблизно $2,6 млрд).