НАЗК взялося за в.о. міністра енергетики Буславець / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) після заяви народного депутата від фракції «Слуга Народу» Гео Лероса розпочало моніторинг за дотриманням виконувачем обов’язків міністра енергетики та захисту довкілля Ольгою Буславець антикорупційного законодавства.

Читайте такожКриза в енергогалузі: уперше в історії України у весняно-осінній період ТЕС виробили більше енергії за АЕС (графік)

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Відео дня

В агентстві зазнають, що 28 травня Гео Лерос звернувся до НАЗК із заявою щодо потенційного конфлікту інтересів у Буславець.

«Депутат стверджує, що у високопосадовиці виник конфлікт інтересів під час надання окремого доручення Директорату розвитку ядерної енергетики та атомної промисловості міністерства та ДП «НАЕК «Енергоатом», — інформують у НАЗК.

Цю заяву у депутата прийняли та вже розпочали моніторинг за дотриманням Буславець законодавства з питань запобігання конфлікту інтересів.

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос 28 травня подав заяву до НАЗК, пов'язану з приватним інтересом в. о. міністра енергетики Ольги Буславець в держпідприємстві НАЕК Енергоатом. За його словами, Буславець повинна бути внесена в реєстр корупціонерів за порушення антикорупційного законодавства. "Міністр діяла в стані реального конфлікту інтересів, коли 8 травня напряму дала "окреме доручення" підрозділу "Енергоатому", для того, щоб зберегти виведений раніше підрозділ, в якому працює її син", - написав він у Facebook.