Ілюстрація REUTERS

Вперше учасник проекту "Північний потік-2" компанія Uniper заявила, що російський газопровід в обхід України можуть не добудувати.

Читайте такожСША готують нові санкції проти "Північного потоку-2" й радить Німеччині "припинити годувати звіра"

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву одного з фінансових партнерів "Газпрому", німецької енергетичної компанії.

Відео дня

У заяві наголошується, що підготовка нових санкцій США збільшує ймовірність того, що запуск "Північного потоку-2" буде відкладено або ж газопровід не завершать зовсім.

"У міру того як США активізують свої зусилля з цільових санкцій проти проекту" Північний потік-2 ", ймовірність затримки або навіть припинення будівництва трубопроводу зростає", - наголошується у звіті концерну.

Також Uniper заявила про ймовірне списання кредиту "Північному потоку-2" в разі заморозки проекту. На кінець травня німецька компанія видала 700 мільйонів євро, всього очікувалося 950 мільйонів євро.

Як повідомляв УНІАН, США та низка європейських держав виступають проти спорудження газопроводу. На їхню думку, він підсилить залежність Європи від поставок російського газу. Роботи з будівництва "Північного потоку-2" припинено через санкції США щодо європейських підрядників, які набрали чинності в грудні 2019 року.

Основний є позиція США, санкції яких вже змусили швейцарську компанію Allseas зупинити роботи й відкликати свої кораблі. У Росії вважають за можливе завершити роботи з допомогою власних судів, в їх числі називають трубоукладач "Академік Черський" і судно "Фортуна".