Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення направити 95% чистого прибутку Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за 2019 рік на виплату дивідендів.

Читайте такожГерус розповів, на що підуть відсуджені у "Газпрому" $3 мільярди

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні.

Відео дня

"Кабмін затвердив такий розподіл чистого прибутку "Нафтогаз України" за 2019 рік і розмір річних дивідендів. 95% чистого прибутку у розмірі 48 мільярдів 125 мільйонів 300,45 тисячі гривень - на виплату дивідендів, з яких 3,8 мільярда гривень – до спеціального фонду державного бюджету; 5% чистого прибутку в розмірі 2 мільярди 532 мільйони 910,55 тисячі гривень - в резервний капітал", - написав він.

За словами Гончаренка, крім того, Кабмін на своєму засіданні затвердив річний звіт "Нафтогазу" за 2019 рік, який включає окрему фінансову звітність, а також визнав роботу наглядової ради та правління задовільною.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.