Зеркаль отримала нову посаду в "Нафтогазі" / фото УНІАН

Радник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олена Зеркаль, яка раніше обіймала посаду заступника міністра закордонних справ України, очолила організацію роботи і супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень "Нафтогазу" в спорах з російським «Газпромом» і у справах проти Російської Федерації.

Читайте такожОбсяг чорного ринку газу в Україні становить до $600 мільйонів – Вітренко

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Відео дня

Зазначається, що відповідний функціонал Зеркаль отримала у зв'язку з трансформацією організаційної структури Групи «Нафтогаз».

«Напрямок, за який я відповідаю в «Нафтогазі», вкрай важливий і для компанії, і для України, оскільки йдеться про довгострокові цілі інтеграції нашої держави в світовий ринок для кращих бізнес-умов і для захисту енергетичної безпеки. Тому робота над розпочатими процесами і арбітражами не лише не зупиниться, а й посилиться», - цитує Зеркаль прес-служба "Нафтогазу".

Повідомляється, що в 2014-2019 роках Зеркаль на посаді заступника міністра закордонних справ України займалася питаннями європейської інтеграції, зокрема лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом, а також представляла Україну в Міжнародному суді ООН і арбітражах у справах проти Росії (про фінансування тероризму і расової дискримінації, порушення Росією Конвенції ООН з морського права і порушення імунітету військових кораблів і членів екіпажу).

За інформацією прес-служби "Нафтогазу", упродовж двох років Зеркаль залучалася до роботи української команди в переговорах про продовження транзиту російського газу до Європи після 2019 року, а також брала активну участь у тристоронніх переговорах Україна-ЄС-Росія щодо укладення «Зимових пакетів» у 2014-2015 і 2015-2016 роках.

Як повідомляв УНІАН, у січні «Нафтогаз України» призначив екс-заступника міністра закордонних справ Олену Зеркаль радником голови правління компанії.

13 травня виконавчий директор «Нафтогазу України» Юрій Вітренко заявив, що отримав повідомлення про звільнення його з компанії за два місяці у зв'язку із трансформацією "Нафтогазу". Вітренко очолює напрямок ефективного захисту інтересів України у відносинах з "Газпромом".