Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за підсумками своєї діяльності у 2019 році спрямує до державного бюджету дивіденди на суму 39,7 млрд грн, про що на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожУрізана через карантин: Коболєв назвавши свою зарплату за квітень

«За результатами 2019 року «Нафтогаз» виплатить 39,7 млрд грн дивідендів. При цьому вже виплачено 8,5 млрд грн. Найбільша державна компанія повинна працювати на людей, тому більша частина цих коштів піде на розвиток – на будівництво доріг і реконструкцію приймальних відділень лікарень, наповнення їх сучасним обладнанням», - сказав прем'єр.

Відео дня

За словами Шмигаля, гроші, отримані від компанії, підуть на реконструкцію амбулаторій та приймальних відділень, а також наповнення їх сучасним обладнанням.

«Ми говоримо про проект як мінімум на 6 млрд грн. Ми говоримо про це саме зараз, тому що отримали результати аудиту «Нафтогазу» компанією Deloitte, яка входить в топ-четвірку провідних аудиторських компаній світу... Будуть збудовані й оновлені 210 приймальних відділень в опорних лікарнях за єдиними стандартами. Відділення отримають сучасне обладнання. Люди в маленьких містах і селах повинні отримувати доступні високоякісні медичні послуги», - сказав він.

«Важливо, щоб ми побачили результати аудиту, щоб ми були впевнені, що кошти є, в тому числі кошти, які отримала Україна від «Газпрому» за судовим рішенням, як ми домовлялися і як було доручено президентом, будуть спрямовані на розвиток інфраструктури України», - сказав Шмигаль, звертаючись до Коболєва.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.