фото УНІАН

22 червня 2020 року повинно було відбутися засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, де заступник міністра економіки Тарас Качка збирався нібито прийняти рішення про введення/не введення мита або квоти на імпортоване дизельне паливо та зріджений газ з Російської Федерації. Але фактично засідання не відбулося, а Качка заздалегідь планував підписати рішення Комісії без будь-якого обговорення з потрібним йому результатом.

Про це йдеться в матеріалі Андрія Пшеничного для сайту dubinsky.pro.

"Тому [замміністра Качка] все обставив так, як було треба йому і його покровителям з РФ. Щоб все провернути, заступник міністра не повідомляв членам комісії, які не були з ним в змові, про час і місце проведення Комісії. Тільки так можна було видати нелегітимне рішення Комісії, яку нібито зібрали. Протокол, який було складено за результатами «фантомної комісії», Качка приховував і навіть не надав членам комісії, з якими не вступив у змову, на підпис", - йдеться в матеріалі.

Відео дня

Видання зазначає, що документ підписали кілька осіб, які були в змові з Тарасом Качкою.

"Їх варто роздивитися уважніше. Заступник міністра фінансів Світлана Воробей, яка повинна боротися за наповнення держбюджету в тому числі і за рахунок зібраних податків. Раніше вона під запис заявляла журналістам, що засідання не було і вона участі в ньому не брала. Хоча, як видно, в документі Качки стоїть її віза", - наголошується в статті.

"Ще більш цікава позиція Служби безпеки України, яка в особі Валерія Гаращука (він є начальником 1 Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави) підтримала росіян і нарощування російського імпорту в нашій країні. Дуже дивне завзяття, адже воно йде врозріз з інтересами України", - йдеться в матеріалі.

Автор статті зазначає, що багатьом членам Комісії навіть не принесли на підпис даний документ.

"Оскільки Тарас Качка боїться, що вони не захочуть підписувати рішення, яке вже було прийнято за їх спиною, а після можуть звернутися в ЗМІ. Тоді злочини заступника міністра стануть ще більш очевидними. Всі пам'ятають, що Качкою були порушені всі можливі процедури, і тепер в його діях чітко простежується тиск на Комісію. Чиновник перевищує свої повноваження, за що передбачена кримінальна відповідальність", - зазначає видання.

Варто відзначити, що 25 червня 2020 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження №42020000000001158 щодо Качки та службових осіб Міністерства розвитку економіки за зловживання владою та службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, і невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що може завдати істотної шкоди інтересам держави і спричинити тяжкі наслідки, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.