Ілюстрація REUTERS

Через падіння споживчого попиту транзит нафти через Україну в країни Східної Європи впав на 40%, повідомив на YouTube-каналі encorr генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко.

Читайте такожМЕА прогнозує рекордне падіння попиту на нафту

«Ми на травень місяць отримали зниження обсягу транзиту нафти на дуже суттєву для нас величину. Зазвичай ми качаємо близько 1,3 млн тонн в місяць, на травень ми отримали заявку на рівні 750 тис. тонн. Тобто по суті на 40% зменшено обсяг прокачування на заводи Чехії, Словаччини та Угорщини», - сказав Гавриленко.

Відео дня

Також він повідомив, що Білорусь поки не подала заявку на транзит нафти українськими трубопроводами у травні.

Як повідомляв УНІАН, «Укртранснафта» у 2019 році збільшила обсяги нафти, що транспортується на 0,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – до 15,51 млн тонн.

Довідка УНІАН. Компанія «Укртранснафта» є оператором нафтотранспортної системи України, яка включає 18 нафтопроводів загальною довжиною 4569 км, 51 нафтоперекачувальну станцію (НПС), 11 резервуарних парків загальною ємністю 1010 тис. кубометрів. Роботу НПС забезпечують 176 насосних агрегатів загальною потужністю електродвигунів 356,9 тис. кВт.