Все це, за словами Олійника, відбувається в умовах воєнних дій

В умовах дефіциту, який відчуває український ринок індустріальних масел, на Миколаївській митниці через тиск, що чиниться Дніпропетровською податковою міліцією, виявилися заблоковані два танкери з маслом базовим. Про це заявив власник компанії-імпортера «Софт Оіл» Дмитро Олійник, повідомляє «Обозреватель».

За словами Дмитра Олійника, після введення Російською Федерацією заборони на експорт в Україну індустріальних масел, став різко відчуватися дефіцит і як наслідок, почалося зростання цін. А без моторних масел, які виробляються з базових масел, не можуть працювати двигуни внутрішнього згоряння техніки, в тому числі і військової.

«В умовах, коли на кордонах нашої країни йдуть військові дії, забезпечення потреб у всіх сферах, в тому числі і оборонній, паливно-мастильними матеріалами є важливим стратегічним завданням. Але замість того, що б сприяти зміцненню економіки і обороноздатності України такий собі пан Сергій Пеньков, начальник податкової міліції Дніпропетровської області, разом зі своєю бандою не криючись і заручившись підтримкою Дніпропетровської обласної прокуратури, розв'язав внутрішню війну проти бізнесу, людей і, по суті, проти держави», - заявив Дмитро Олійник.

Відео дня

За його словами, у компанії є позитивні висновки лабораторного дослідження, проведеного Миколаївською митницею. На першу партію в 1800 тонн були подані документи на митне оформлення. Компанія вже заплатила митних платежів приблизно на 8 млн. гривень. Для того, щоб розмитнити більшу частину, що залишилася, потрібно заплатити ще 34 млн. гривень обов'язкових платежів. У ситуації, що склалася,  це зробити неможливо. «Вантаж заблокований, і крім збитків для самої компанії державний бюджет також зазнає величезних втрат», - говорить Олійник.

Але найбільш кричущим, за словами власника компанії-імпортера, є фактичне викрадення представниками податкової міліції директора кампанії Кирила Суворова. З 27 травня він просто недоступний. Телефон вимкнений, дома він не з'являється, а рідні стверджують, що його забрали на допит до податкової міліції Дніпропетровської області  та досі тримають там.

«Уже три тижні ні я, ні його адвокат не можемо з ним зв'язатися. Адвокат звертався до слідчого і до прокурора, з вимогою надати доступ до клієнта для надання правової допомоги. Ці законні вимоги просто проігнорували. Заяви в прокуратурі та податковій міліції знаходяться вже більше тижня», - зазначив Олійник.

Бізнесмен підкреслив, що щиро побоюється за життя і здоров'я директора компанії Кирила Суворова, викраденого податковою міліцією і утримуваного вже три тижні без санкції суду в невідомому місці, та й за своє теж.

«Наша компанія не зробила нічого протизаконного, тому я сповнений рішучості і впевнений, що нам вдасться зламати хребет міліцейсько-бандитському угрупованню», - наголосив він.

Нагадаємо, на початку травня українська компанія ТОВ «Софт Оіл» підписала контракт на постачання масла базового в Україну. Уже в 20-х числах травня до Миколаєва прийшли два танкери з товаром. З дозволу і під контролем митниці у Миколаєві масло було злито, також були відібрані зразки для лабораторних аналізів. 28 травня лабораторія видала висновок, що декларант, правильно визначив код товару. Це повністю підтверджувало митні декларації на імпорт.  Була оплачена перша частина зборів до бюджету в розмірі 8 млн. грн. Однак за день до цього директор компанії зник, а вантаж виявився заблокований за клопотанням Податкової міліції Дніпропетровської області.