Ілюстрація / REUTERS

Влада Китаю оголосила про введення мит на товари, імпортовані із США, на загальну суму в 75 мільярдів доларів.

Додаткові мита в розмірі від 5% до 10% будуть введені на 5078 категорій товарів, що імпортуються із США, включаючи соєві боби, нафту й малу авіацію, повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters.

Читайте такожТоргова війна з Китаєм може призвести до рецесії економіки США - Goldman Sachs

Відео дня

Частина нових мит буде введена 1 вересня, ще частина – 15 грудня.

У китайській пресі пишуть, що в грудні КНР введе мито в розмірі 25% на імпорт американських автомобілів і автомобільних запчастин.

"Рішення Китаю про введення додаткових мит було викликане одностороннім підходом і протекціонізмом з боку США", - йдеться в заяві китайської влади.

Торговий представник США поки не прокоментував дії Пекіна.

Пітер Наварро, радник Білого дому з торговельних відносин, в інтерв'ю Fox Business News заявив, що торговельні переговори з КНР будуть продовжені в закритому режимі, попри сьогоднішнє рішення китайської влади.

Як повідомляв УНІАН, з 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, що раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів.

Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня через різдвяні свята.