Гончарук: реприватизація - це дуже небезпечно / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що ідея реприватизації деяких компаній, якщо вона буде реалізована, може негативно позначитися на інвестиційному кліматі України.

Читайте такожГотель "Дніпро" в центрі Києва продадуть: Зеленський передав на приватизацію п'ять підприємств з балансу ДУСі

Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на запитання про те, чи є принципова позиція уряду з цього питання.

Відео дня

«Реприватизація - це дуже небезпечно, це погано, тому що інвестор в Україні має відчувати, що, якщо він щось проінвестував, то безпідставно це у нього ніхто не забере. Нам потрібно створити умови, коли люди будуть вкладати в Україну гроші і не боятимуться, що у них ці гроші просто заберуть. А така практика в Україні, на жаль, протягом десятків років існувала. Це те, що підриває довіру до нашої держави і робить ресурси для нашої держави неймовірно дорогими. Тому потрібно дуже обережно ставитися до таких ідей», - сказав він.

Сам прем'єр підкреслив, що Кабмін намагається не ухвалювати необдуманих рішень, які можуть бути негативно зустрінуті потенційними інвесторами.

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня під час прес-марафону президент Володимир Зеленський запевнив, що державні підприємства, які хоче продати нова влада під час масштабної приватизації, в подальшому не будуть відібрані у нових власників на користь держави.