У Мінсоцполітики прокоментували ситуацію навколо виплати лікарняних / фото УНІАН

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська запевнила, що виплати лікарняних і декретних не припинялися і припиняти їх ніхто не планує.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

"На цій темі було купа маніпуляцій минулого тижня. Гроші є, вони і були. Як формуються гроші Фонду соцстраху. Це єдиний соціальний внесок, які все платять. Тобто кошти формують щодня, що надходять у Фонд пенсійного і соціального. З початку січня ці надходження перевищували планові. У нас були додаткові надходження, які не були технічно внесено у сам бюджет. Вчора ми на уряді прийняли постанову, якою змінили сам бюджет, збільшили доходи на цю суму, яка надходить понад плану", - розповіла міністр.

Відео дня

Читайте такожУряд спростовує інформацію про призупинення виплат з Фонду соцстрахування

За її словами, це було технічне рішення. Вона запевнила, що збоїв у виплатах не буде.

"Виплати насправді тривають і все рухається", - підкреслила Соколовська.

Як повідомляв УНІАН, Фонд соціального страхування 20 листопада, повідомив про припинення фінансування виплат застрахованим особам у зв'язку з вичерпанням кошторисних призначень відповідно до бюджету.

Майже одночасно Міністерство соціальної політики України заявило про можливе рейдерське захоплення Фонду соцстрахування Євгеном Баженковим, який є фігурантом кримінальної справи про незаконні дії з майном фонду за сприяння державного реєстратора, який незаконно вказав його в держреєстрі керівником фонду.

Баженков був звільнений з посади в 2018 році за ініціативою тодішнього міністра соцполітики за незаконну передачу в приватну власність 71 об'єкта державного фонду. Після порушення кримінальної справи Баженков звернувся в суд, і в листопаді цього року Печерський суд Києва відновив його на посаді.