Старт роботи Митної служби запланований наступного тижня / фото УНІАН

Заходи щодо запуску Державної митної служби України тривають, а офіційний старт роботи відомства запланований наступного тижня. 

Читайте такожЕксперт розповів, скільки людей вже поскаржилося на митницю

Про це УНІАН повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

"Через тиждень. В середу має бути документ (розпорядження уряду про початок роботи Митної служби - УНІАН), наступного тижня старт.

Там же друк документа і так далі", - сказав Нефьодов.

Раніше на своїй сторінці в мережі Facebook Нефьодов повідомив, що розробка покрокового плану трансформації Митної служби перебуває на фінальній стадії, і він буде представлений цього тижня.

"Для мене важливо, щоб план не був нав'язаний згори, і кожен член команди міг висловитися. Демократія на етапі розробки - і дисципліна, і цілеспрямованість на етапі реалізації", - додав голова Митної служби.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.