Ілюстрація REUTERS

Національний банк України продовжить дотримуватися обережної політики й пом'якшуватиме регуляторні вимоги до банків поступово.

Читайте такожНацбанк вирішив пожвавити кредитування в Україні

Про це заявив екс-начальник управління реформування фінансового сектору НБУ Євген Степанюк в ході круглого столу в Києві.

Відео дня

Він нагадав, що Україна пережила кілька серйозних криз, і до 2014 року в нашій країні не було макропруденційної політики.

"Я згоден, що регуляторні вимоги на сьогодні досить жорсткі. І якщо порівнювати з міжнародною практикою, у багатьох аспектах навіть жорсткіші. Але прошу зрозуміти, що Національний банк досить консервативний у пом'якшенні цих вимог, оскільки не має достатнього досвіду, як ті чи інші активи банків будуть поводити себе в майбутньому", - сказав Степанюк.

За його словами, накопичуючи досвід, регулятор поступово, але регулярно пом'якшує свої вимоги до банків.

"Я думаю, що це продовжиться, і з часом регуляторні вимоги в Україні будуть максимально наближені до регуляції, передбаченими міжнародними стандартами", - додав Степанюк.

Як повідомляв УНІАН, член Ради НБУ Василь Фурман заявив, що Національному банку для стимулювання кредитування слід пом'якшити регуляторні вимоги до банків, зокрема, параметри стрес-тестування.