Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру енергетики та захисту навколишнього середовища протягом двох місяців погасити всі борги із зарплати шахтарям, інакше уряд має відмовитися від своєї зарплати.

Читайте такожВ Україні витворили нове держпідприємство "Укрвугілля"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України.

Відео дня

"Прошу в найближчі 2 місяці - березень, квітень - повністю закрити всі борги перед шахтарями. Якщо не будуть закриті, то тоді буде справедливо, якщо уряд не отримає свою зарплату за всі ці місяці", - сказав він.

Президент зазначив, що борги із зарплати перед гірниками становлять понад 1 мільярд гривень.

Під час наради представники вугільних підприємств заявили, що в регіонах катастрофічна ситуація з виплатою зарплат, оскільки на деяких шахтах вона не виплачується близько 5 місяців, і пригрозили, що якщо борги не будуть виплачені, то шахтарі почнуть мітинги під стінами Верховної Ради.

Як повідомляв УНІАН, у лютому Кабінет міністрів України перерахував ще 163 мільйони гривень на виплати зарплат шахтарям.

18 грудня Кабмін направив 322,6 мільйона гривень на виплату зарплати шахтарям.

11 листопада президент України Володимир Зеленський підписав зміни в закон про державний бюджет на 2019 рік, що передбачають погашення заборгованості з виплати зарплат шахтарям на 1 мільярд гривень.