Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Visa оголосила про збільшення лімітів для безконтактних транзакцій, при проведенні яких не потрібна автентифікація власника картки. Для України цей ліміт збільшений до 1500 гривень. Цей крок дозволить покупцям оплачувати покупки в один дотик, використовуючи безконтактну платіжну карту. Новий платіжний ліміт без введення ПІН-коду на 50% вищий за попередній, який становив 1000 гривень, що робить щоденні транзакції більш зручними для користувачів України.

Відео дня

В безконтактних картах використовується такий самий динамічний захист EMV® Chip, що й в контактному чіпі. При кожній транзакції генерується унікальний одноразовий код, який гарантує, що навіть у разі крадіжки даних карти інформація не може бути використана для створення підроблених карт. Дана технологія забезпечує найшвидший, найзручніший і найнадійніший спосіб оплати як для покупців, так і для продавців. Збільшення ліміту на проведення безконтактних операцій без введення ПІН-коду значно поліпшить споживчий досвід.

«У безконтактних платежах споживачі насамперед цінують швидкість, зручність і простоту. Понад 52% транзакцій в Україні вже відбуваються з використанням безконтактних платіжних інструментів, і останнім часом затребуваність безконтактних платежів зросла, - зазначила Віра Платонова, старший віце-президент Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи. - Ми в Visa незмінно прихильні до впровадження платіжних інновацій в країні і пропонуємо споживачам і продавцям кращі способи оплати. Ми віримо, що збільшення лімітів за безконтактними платежами сприятиме подальшому зростанню і популяризації безпечної безконтактної платіжної технології Visa в Україні».

Під час безконтактних оплат смартфоном і смарт-годинниками з цифровими картами Visa введення ПІН-коду не вимагається для транзакцій на будь-яку суму.

"Компанія Visa цінує підтримку урядів та індустрії безготівкових платежів загалом у забезпеченні можливості збільшити ліміти. Наступний крок - тісна співпраця з представниками роздрібної торгівлі та банками для реалізації необхідних технічних змін у точках продажів", - зазначили в компанії. 

Крім зручності, безконтактні платежі з сервісом Visa Easy Payment вирізняє один із найнижчих рівнів шахрайства серед усіх типів платежів. Крім того, в країнах, де безконтактні платежі широко поширені, показники шахрайства в точках продажів залишаються вкрай низькими.