Ілюстрація REUTERS

Кількість зареєстрованих безробітних в Україні за станом на 16 квітня зросла до 400,9 тис. осіб, що на 27% більше порівняно з аналогічною датою минулого року.

Читайте такожТотальне безробіття. Які нові професії дають шанс вижити під час карантину

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

"Станом на 16 квітня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 400,9 тис. осіб, що на 86,5 тис., або на 27% більше, ніж на цю ж дату минулого року (станом на 16 квітня 2019 року кількість безробітних становила 314,4 тисячі)", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що з початку карантину, тобто з 12 березня, в службі зайнятості зареєструвалися 89,2 тис. безробітних.

При цьому кількість вакансій станом на 1 квітня становила 54 тис. - на третину менше, ніж на таку ж дату минулого року.

За даними Мінекономіки, зараз є попит на працівників у сфері сільського і лісового господарства, що пов'язано з початком весняних сільськогосподарських робіт, а також на працівників торгівлі та послуг в сферах, діяльність яких не заборонена під час карантину (продавець, касир, кухар тощо).

Також відзначається попит на працівників логістики (кур'єр, водій), охорони здоров'я і сфери соціальних послуг (медсестра, соціальний працівник), сфери забезпечення правопорядку (охоронник, сторож).

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів порівняно з показником до введення загальнонаціонального карантину.

Кабінет міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайну ситуацію у всіх регіонах України до 24 квітня. На цей період заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припинили свою роботу. В країні дозволена робота аптек, продуктових магазинів і магазинів побутових товарів, а також ресторанів на умовах доставки.