Ілюстрація REUTERS

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на своєму засіданні 3 червня погодила придбання американською компанією Freedom Holding, яка є материнською компанією учасника фондового ринку України «Фрідом Фінанс Україна», 20% акцій компанії «Українська біржа», яка також є учасником вітчизняного фондового ринку.

Читайте такожУряд опублікував програму з відновлення економіки: прогнозує значне падіння ВВП та зростання безробіття

Про це повідомила прес-служба «Української біржі».

Відео дня

Голова правління «Української біржі» Артемій Єршов зазначив, що входження в капітал біржі потужного іноземного інвестора є позитивним сигналом для фондового ринку нашої країни.

«Це говорить про те, що не тільки місцеві гравці, але і системні міжнародні інвестори бачать хороший потенціал у ринку і вірять в швидке відновлення української економіки», - цитує прес-служба слова Єршова.

Довідка УНІАН. Freedom Holding - корпорація, зареєстрована в США за законами штату Невада і має кілька дочірніх підприємств, які надають широкий спектр послуг в інвестиційній сфері: роздрібні брокерські операції з цінними паперами, дослідження, консультації в галузі інвестицій, вивчення ринку, надання корпоративних, банківських і андерайтингових послуг. Філії та офіси компанії знаходяться в Росії, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Україні, Німеччині, на Кіпрі.

«Українська біржа» - провідний організований ринок акцій і строкових контрактів в Україні. Торги на біржі стартували в березні 2009 року.