Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило рейтинги шести українських банків слідом за підвищенням суверенного рейтингу України.

Про це йдеться в повідомленні Moody's, опублікованому 17 червня, передає Ліга.нет.

Мова йде про держбанки - "Приватбанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк", а також "Райффайзен Банк Аваль", "Сбербанк" і банк "Південний".

Відео дня

Рейтинги довгострокових депозитів в іноземній валюті банків підвищено до рівня "Саа1" з "Саа2", прогноз рейтингів змінено на "стабільний" з "позитивного".

Як відзначили в прес-службі "Ощадбанку", Moody's підвищило базову оцінку кредитоспроможності до рівня В3. Також був підвищений рейтинг довгострокових депозитів у національній валюті цієї фінустанови до рівня B3, довгостроковий рейтинг ризику контрагента в іноземній валюті до рівня В2 і рейтинг ризику контрагента за національною шкалою до рівня A1.ua.

Як повідомляв УНІАН, раніше агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг уряду України з рівня "Caa1" до "B3". За прогнозами Moody's, ВВП України в 2020 році скоротиться на 4,5%, а дефіцит державного бюджету збільшиться до 7,5% (у порівнянні з 2% торік).