Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України прийняла закон, який забороняє нараховувати штрафні санкції та пеню за прострочення платежів по кредитах для бізнесу, допущеним у період дії карантину та у тридцятиденний термін після закінчення карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте такожЗеленський хоче "дотиснути" банки до кредитів для населення під 5-6%

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення в другому читанні й в цілому законопроекту №3297 про внесення змін до Господарського кодексу України (щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами в період дії карантину, встановленого з метою запобігання розповсюдження на території України коронавірусної хвороби COVID-19) проголосували 344 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Законопроект було прийнято без обговорення.

У пояснювальній записці до даного законопроекту наголошується, що такі заходи дозволять уповільнити економічний спад, захистити підприємства від банкрутства і зберегти робочі місця, а також прискорити відновлення економіки після закінчення карантину.

Як повідомляв УНІАН, 13 травня Верховна Рада України прийняла закон про продовження податкових пільг та про спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину.