Фото: прес-служба АРМА

Позаштатний радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк тисне на керівництво Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у питанні обрання переможця конкурсу на управління активами Українського Медіа Холдингу (УМХ).

Про це повідомив бізнесмен Ігор Коломойський.

За його інформацією, радник глави ОП вимагає, щоб переможцем конкурсу оголосили ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім», яке напряму пов'язане з власником "УМХ" (чиї активи заарештовані) Сергієм Курченком, що перебуває в розшуку. При цьому, компанія запропонувала на конкурсі про управління активами одні з найнижчих пропозицій щодо доходів до бюджету держави, а подані нею документи містять ряд недоліків. Натомість, найкращі пропозиції щодо управління активами були запропоновані ТОВ «1+1 Інтернет». Зазначається, що заявка від ТОВ "1+1 Інтернет" була найбільшою серед інших учасників конкурсу і складала 5 мільйонів. За словами Ігоря Коломойського, запропонована ТОВ "Видавництво Український Медіа Дім" сума була "в рази меншою", що прямо суперечить інтересам держави.

Відео дня

Наприкінці серпня АРМА завершило прийом документів для проведення повторного конкурсу на пошук управителя на корпоративні права, цінні папери, майнові права інтелектуальної власності, нерухоме та рухоме майно Українського Медіа Холдингу, при цьому відомо, що документи на участь в конкурсі надійшли від шести компаній: ТОВ «Видавничий Дім Масаві», ТОВ «Комунікаційний Хаб «Економіка», ТОВ «Сьогодні Мультимедіа», ТОВ «Об’єднана Медіа Група», ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім», ТОВ «1+1 Інтернет».

Зазначається, що директор ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім» - Юморанов Д.Т. є адвокатом та представником Курченка в кримінальних провадженнях. Більше того, з аналізу структурної пов’язаності підприєства теж випливає прямий зв'язок з групою "УМХ".

Як стало відомо Коломойському, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк викликав заступника Голови АРМА Володимира Павленка, продовжуючи наполягати на необхідності відбору ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім». Останній пояснив, що це "практично неможливо" через вищенаведені факти. В свою чергу Подоляк заявив, що «посадить» діючого тво голови Віталія Сигидина і застеріг від проведення тендерного комітету.

При цьому, самого Сигидина сьогодні на 16:00 викликав до Офісу Президента заступник голови відомства Андрій Смирнов, якому, за інформацією Ігоря Коломойського, погрози були озвучені вже особисто.