Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України "ПриватБанк" 5 травня отримав від державного виконавця Печерського відділу державної виконавчої служби Міністерства юстиції чотири нових постанови про відкриття виконавчого провадження про стягнення з банку на користь сім'ї Суркісів $250 млн. Про це повідомляє прес-служба банку.

Читайте такожМайже 16 мільярдів: прибуток банків у першому кварталі зріс на чверть

Згідно з повідомленням, «ПриватБанк» звернувся до правоохоронців і міністра юстиції, щоб отримати оцінку цих дій.

Відео дня

Нові постанови стосуються примусового виконання «ПриватБанком» ухвали Печерського районного суду від 09.02.2017 про забезпечення позову у справі № 757/7499/17-ц і виплату компаніям, пов'язаним з сім'єю Суркісів, понад 250 млн доларів США за припиненими ще в грудні 2016 року депозитними договорами, зобов'язання за якими були обмінені на акції додаткової емісії «ПриватБанку» під час націоналізації (bail in).

“За дивним збігом обставин, попри існування автоматизованої системи розподілу справ, всі виконавчі провадження були відкриті тим самим державним виконавцем Печерського ВДВС Мінюсту, що звернувся до Печерського райсуду за роз'ясненням рішення 2017 року. Певні дії саме цього виконавця стали підставою для численних скарг "ПриватБанку", які досі проігноровані", - сказано в повідомленні банку.

Нагадаємо, 15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи № 826/20221/16 за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з АТ КБ "ПриватБанк" особами та про визнання недійсними договорів обміну їх депозитів на акції додаткової емісії «ПриватБанку» (bail in) та стягнення з державного «ПриватБанку» 1 мільярда гривень.

Висновки Великої Палати Верховного Суду у даній справі будуть безпосередньо впливати на результат всіх справ, пов'язаних з оскарженням націоналізації «ПриватБанку».

Як повідомляв УНІАН,15 квітня Апеляційний суд Києва відхилив скаргу «ПриватБанку» на рішення Печерського райсуду про фактичне стягнення з банку $250 млн на користь Суркісів. У Мін'юсті тоді заявили, що підстав для стягнення немає.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.