Голова Мінцифри хоче створити в Україні віртуальну економічну зону / фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації в листопаді подасть до Верховної Ради законопроект про віртуальну вільну економічну зону для IT-компаній зі спеціальним податковим режимом "Дія.City".
Читайте такожПроцес перетворення України на цифрову державу вже незворотній-Зеленський

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на презентації нових цифрових продуктів Diia Summit у Києві.

"Ми подаємо наступного місяця законопроект" Дія."І це буде для нашої країни прецедент", - сказав він.

Відео дня

Федоров повідомив, що багато іноземних компаній очікують створення такої зони й стають в чергу, щоб відкрити свій бізнес в Україні.

За словами Федорова, віртуальна вільна економічна зона для IT-компаній зі спеціальним податковим режимом "Дія.City" стане найбільшим в Європі технологічним хабом.

Плановані зміни передбачають заміну податку на прибуток податком на виведений капітал за ставкою 10%, єдиний соціальний внесок (ЄСВ) у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати та 1,5% військового збору. Податки на працю передбачають 5% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО)

Також, за словами віце-прем'єра, резидентами економічної зони зможуть стати тільки ті IT-компанії, діяльність яких буде відповідати спеціально розробленим класифікаторам видів економічної діяльності (КВЕД) "Дія.City".

Міністерство цифрової трансформації ставить за мету довести частку IT і креативних індустрій до 10% ВВП з нинішніх 3-4%.