Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажів в Україну вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в травні поточного року становив 30,6 тисячі автомобілів, що на 28% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні впали в 14 разів

Як повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром", продаж вживаних автомобілів перевищили реєстрації нових машин в 5,2 раза.

Відео дня

"Вибираючи стару іномарку, українці частіше віддавали перевагу автомобілям з бензиновими двигунами. Минулого місяця такі автомобілі охопили 64% первинних реєстрацій, імпортованих авто з пробігом. Водночас частка дизельних авто становила 21%, автомобілів з ГБО - близько 10%, і 5 відсотків припало на електромобілі та гібриди", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що найбільш популярними моделями серед легкових авто у травні були: VOLKSWAGEN Passat - 1457 штук, NISSAN Rogue - 1225 штук, FORD Focus - 1202 штуки, VOLKSWAGEN Jetta - 1132 штуки та RENAULT Megane - 1062 штуки.

Згідно з повідомленням, всього за п'ять місяців з початку року українську прописку отримали 110,2 тисячі одиниць легкових авто, що були в експлуатації, проти 29,8 тисячі одиниць нових.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс у порівнянні з 2018 року в 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.