Експерт прогнозує падіння гривні / фото УНІАН Володимир Гонтар

Аналітик RoboForex Андрій Гойлов очікує до кінця тижня подальше падіння долара щодо гривні - до рівня 28,10 грн/дол.

Про це він сказав у коментарі агентству УНІАН.

Читайте такожПісля свят курс долара вразить українців - прогноз

Відео дня

«Цього тижня щодо курсу долара США проти гривні очікую подальшого падіння до рівня 28,10. Єдина європейська валюта до гривні, ймовірно, ослабне до позначки 34,10», - сказав Гойлов.

Аналітик зазначив, що вчора, 11 січня, гривня проти долара закріпилася вище рівня у 28,20. За його словами, Нацбанк в торгах не брав участі, оскільки девальвація долара була плавною. Торги понеділка на міжбанку по валютній парі долар/гривня завершилися на рівні 28,16, євро до гривні ослаб до позначки в 34,17.

Також Гойлов повідомив, що сьогодні, 12 січня, на аукціоні Мінфіну з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) ринку будуть запропоновані облігації в гривнях з терміном погашення через 6, 12, 18, 24 і 36 місяців, а також 12 місяців - у доларах.

"Головна інтрига в тому, чи з'являться сьогодні нерезиденти з продажами валют на міжбанку під покупку ОВДП. Якщо пропозиція з їхнього боку на ринку буде слабкою, це може розгорнути котирування в бік зниження курсу національної валюти до долара і євро», - сказав Гойлов.

Що цьому передувало

Національний банк України на вівторок, 12 січня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 28,20 грн / дол., тобто гривня зміцнилася на 8 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Попередні прогнози

  • 21 грудня 2020 року директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан заявила про те, що курс гривні щодо основних валют за підсумками 2021 року особливо не зміниться, проте протягом року можливі його коливання.
  • 22 грудня 2020 року експерти прогнозували, що ближче до Нового року курс долара може змінитися.
  • 30 грудня 2020 року аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуб заявив, що після новорічних свят курс долара здивує українців.