Мінекономіки прогнозує відновлення зростання української економіки в 4-му кварталі / фото ua.depositphotos.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує, що економіка України в третьому кварталі цього року почне своє відновлення, а у четвертому - перейде до зростання, але лише за умови, що не буде погіршення ситуації з захворюваністю на COVID-19.

Про це повідомив керівник міністерства Ігор Петрашко на брифінгу, присвяченому 100 дням роботи уряду Дениса Шмигаля.

"І ми вважаємо, що тенденція червня йде на поліпшення. Ми бачимо, що йде відкриття торговельних закладів, є пожвавлення процесів і між областями. Все починає активніше рухатися. Тенденція на поліпшення йде. На третій квартал ми очікуємо відновлення ситуації з виробництвом, торгівлею та наданням послуг. І в четвертому кварталі очікуємо зростання. Знову ж таки, за умови, що у нас не буде істотного відкату з точки зору зростання захворюваності", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська економіка цього року може впасти на 8% - прогноз Кабміну

При цьому міністр додав, що за підсумками другого кварталу цього року очікується істотне падіння валового внутрішнього продукту.

"Другий квартал, зрозуміло, що буде в мінусі. За квітень вже є цифри, і є попередні цифри за травень. Повністю впав сектор перевезень, істотно впали вантажоперевезення ... Сектори, які скорегувалися, це торгівля. Ми бачимо зупинку авіаперевезень", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що уряд очікує відновлення зростання економіки країни з третього кварталу цього року.