Іноземці отримають спрощений доступ до адмінпослуг в Україні / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив введення в країні електронного резидентства, що дасть іноземцям можливість отримати доступ до адмінресурсів без відвідування України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, посилаючись на сьогоднішнє рішення уряду.

Читайте такожУ Мінцифри розповіли, скільки українських лікарень не мають доступу до інтернету

Відео дня

«Ще одна важлива новина. Уряд дав зелене світло е-резидентству, і щодня ми працюємо над реалізацією», - зазначив він.

За його словами, це один з унікальних проектів Мінцифри, який може зробити Україну найпотужнішим Східноєвропейським IT-хабом. «Завдяки е-резидентству вже в найближчому майбутньому наша країна стане привабливою для ведення бізнесу іноземцями, в першу чергу, IT-спеціалістами. Онлайн, без необхідності відвідувати Україну, іноземці будуть отримувати український кваліфікований електронний підпис, реєстраційний номер облікової картки платника податків, можливість відкрити онлайн-рахунок в українському банку, спрощений доступ до адмінпослуг в Україні», - написав міністр.

Федоров зазначив, що першими е-резидентами можуть стати іноземні ІТ-фахівці, що працюють на українські компанії, а також фахівці з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і близького зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку.

При цьому міністр підкреслив, що всі е-резиденти будуть проходити ретельну перевірку в Україні з боку правоохоронних, фінансових органів та Мінцифри.

За словами Федорова, найближчим часом Мінцифри з іншими держорганами розробить нормативну базу для запуску проекту. У планах – до кінця року запустити портал е-резидентства.

Як повідомляв УНІАН, 28 лютого 2020 року, Міністерство цифрової трансформації презентувало запуск національної онлайн-платформи для підприємців "Дія.Бізнес".