Ілюстрація REUTERS

Валовий внутрішній продукт України у січні-квітні 2020 року скоротився на 5%, що відповідає прогнозу розвитку Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожНайглибша криза з часів Великої депресії: МВФ прогнозує найбільший за сто років обвал світової економіки

Про це йдеться в огляді економічної активності за січень-квітень 2020 року, опублікованому на сайті Мінекономіки.

Відео дня

"У комплексі зі стимулюючими факторами попередніх періодів скорочення обсягів ВВП у січні-квітні 2020 року оцінено Мінекономіки на рівні 5%, що повністю відповідає прогнозу (у першому кварталі 2020 року, за оперативною оцінкою Держстату, падіння ВВП становило 1,5%)", - йдеться в огляді.

Зазначається, що у квітні більшість видів виробничої діяльності відчули негативний вплив розповсюдження коронавірусу у світі та продовження дії карантинних заходів зі стримування пандемії всередині країни.

Водночас Мінекономіки очікує, що пом'якшення карантину з середини травня і подальше зняття обмежень на тлі впровадження прийнятих урядових рішень, спрямованих на пом'якшення впливу пандемії COVID-19, дозволять пожвавити економічну активність і чекати відновлення зростання ВВП наприкінці поточного року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів прогнозує, що у 2020 році валовий внутрішній продукт України може скоротитися на 4-8% у порівнянні з 2019 роком, про що йдеться в затвердженій 27 травня комплексної програми з відновлення вітчизняної економіки.

Новий державний бюджет на поточний рік базується на прогнозах падіння ВВП на 3,9%, тоді як раніше очікувалося зростання на 3,7%.