В ході аукціону ціна готелю зросла e 12 разів / фото УНІАН

Фонд державного майна України на онлайн-аукціоні продав готель «Дніпро» в центрі Києва за 1 млрд 111 млн 111 тис. 222,22 грн, тоді як стартова ціна об'єкта становила 81 млн грн.

Про це повідомив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Читайте такожСтартова ціна столичного готелю "Дніпро" зросла до 711 мільйонів гривень

Відео дня

Навіщо продавали

«Ми довели, що чесними та прозорими правилами, розкриттям інформації, коли всі знають все, можна домогтися справедливої ціни. Інвестор отримав шикарний актив, держава позбулася непрофільного для себе активу. Ми очікуємо від інвестора виконання інвестиційних зобов'язань, соціальних гарантій, не змінювати назву та залишити готель», - прокоментував він результати аукціону.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський залишився задоволений результатами аукціону. Про це глава держави написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Тільки що завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПАТ«Готель «Дніпро». Ціна перевищила всі очікування, досягнувши 1 мільярда 111 млн гривень. Це майже в 14 разів більше за початкову ціну», - написав він.

Зеленський підкреслив, що готель належав Державному управлінню справами, а сам президент в жовтні минулого року підписав указ, яким визначив перші п'ять об'єктів ДУС для продажу.

Коли покупець отримає акції готелю

За словами Сенниченко, після аукціону буде здійснено перевірку переможця, після чого протягом 30 днів буде підписано договір з покупцем, у якого буде місяць, щоб перерахувати гроші, замість яких він отримає акції готелю.

Що буде з готелем і що ще продадуть

«Готель отримає друге життя. Готель буде функціонувати. Я сподіваюся, що те, що зробив президент Зеленський, передавши непрофільний актив з Державного управління справами, будуть робити й інші 93 державних органи влади, які керують 3000 державних підприємств, які, на жаль, принесли збиток минулого року на 170 млрд грн. Україна має визначитися і залишити справді стратегічні підприємства і ними краще управляти. А ті, які є непрофільними та нестратегічними, на конкурсних конкурентних засадах, як ми це зробили сьогодні, передавати інвестору для розвитку», - зазначив він.

Готель «Дніпро»: як змінювалась ціна

У лютому Фонд держмайна планував виставити на аукціон готель «Дніпро», розташований на Європейській площі в Києві, зі стартовою ціною в 10 млн доларів. Пізніше стартова ціна знизилася до 81 млн грн.

Стартова ціна готелю після початку онлайн-аукціону з його продажу зросла до 711 мільйонів гривень з 80 мільйонів 923,4 тисячі гривень.