Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск в Україні у вересні єдиного офісу інвестицій, про що він заявив на прес-конференції за підсумками першого року своєї роботи на посаді.

Читайте такожУкраїна повинна виплачувати мільярди доларів за міжнародними кредитами – Зеленський

«Я можу сказати про інвестиційний офіс, який ми відкриємо в кінці вересня. Ми взяли туди керівником пана Варшаломідзе (секретар Національної інвестиційної ради Леван Варшаломідзе - УНІАН), який будував Батумі», - сказав Зеленський.

Відео дня

Президент зазначив, що він вирішив відійти від практики, коли майже в кожному міністерстві є держпідприємства, які займаються залученням інвестицій.

«Ми прийняли рішення – один окремий прозорий інвестиційний офіс буде працювати вже у вересні. І тільки він буде займатися інвестиціями. Перший свій план я їм вже погодив, ми його бачили. План на вісімнадцять місяців. План швидких інвестицій в Україну в розмірі 7 млрд доларів США. Вже є зрозумілі компанії, зрозумілі люди», - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів, які вкладуть від 100 млн дол.

Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в покупку вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.