Ілюстрація REUTERS

У Фонді боротьби з коронавірусом майже закінчилися кошти. З 64 мільярдів гривень залишилося трохи більше трьох мільярдів - це п'ять відсотків від усієї суми.

Про це йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

Читайте такожВ Україні загальне число зафіксованих випадків COVID-19 перевищило 65 тисяч: дані у регіонах

Відео дня

На що пішли гроші

За інформацією журналістів, найбільше грошей, а це 35 мільярдів гривень, отримало Міністерство інфраструктури. Кошти пішли на будівництво, реконструкцію, а також ремонт і утримання автомобільних доріг.

Міністерство охорони здоров'я отримало 8 мільярдів гривень. Гроші спрямували на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, лабораторного обладнання та витратних матеріалів для проведення ПЛР тестів.

Крім того, 10 мільярдів виділили Мінекономіки на фінансову допомогу з безробіття.

Хронологія подій

  • 13 квітня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з яким було створено спецфонд по боротьбі з коронавірусом об'ємом 64,7 млрд грн.
  • Більша частина коштів цього фонду була спрямована на ремонт доріг.
  • 18 квітня зміни підписав президент.
  • Станом на 1 липня 2020 року Кабінет міністрів України розподілив 19 мільярдів гривень на боротьбу з COVID-19.
  • 6 липня 2020 року уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до Кабінету міністрів з проханням виділити 14,5 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19. 10 млн грн з них планувалося витратити на ремонт адміністративного будинку, 3,5 млн грн - на створення веб-сайту, а також 1 млн грн - на відрядження в рамках національного превентивного механізму.
  • 21 липня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що коштів спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом, який був створений при секвестрі державного бюджету, достатньо, щоб пом'якшити вплив кризи на всі галузі економіки та соціальну сферу в Україні.
  • 22 липня 2020 року стало відомо про те, що Кабінет міністрів має намір виділити 2 млрд грн зі спеціального фонду по боротьбі з коронавірусом на сферу освіти та науки.
  • Станом на 24 липня 2020 року уряд України вже розподілив 66 млрд грн з фонду по боротьбі з COVID-19.