Зеленський пообіцяв відновлення економіки України вже цього року / REUTERS

Президент Володимир Зеленський прогнозує до кінця року "відчутне і стійке" відновлення економіки України.
Читайте такожЗеленський: зарплата в 5-6 тисяч гривень-це не бідність

Про це він сказав у інтерв'ю словацькому виданню Hospodаrske noviny, текст якого розміщений на сайті голови держави.

"У другому кварталі ми мали спад економіки - як і всі інші країни. У нас було мінус 11,4% ВВП. Це час найжорсткіших карантинних обмежень", - заявив Зеленський.

Відео дня

Однак, за його словами, вже до кінця року економічне відновлення стане "відчутним і стійким". "Вже другий місяць поспіль фіксуємо зростання експорту, що дуже добра ознака. Зростають міжнародні резерви нашого Національного банку", - додав голова держави.

Допомога постраждалим від пандемії

Зеленський зазначив, що Україна, як і інші країни, зосередилися на допомозі постраждалим від пандемії: розробили програму дешевого кредитування для бізнесу, фінансової компенсації тим, хто втратив роботу, активізували допомогу з пошуком роботи зареєстрованим в центрах зайнятості та інші програми.

"Важливо, щоб вакцину винайшли якомога швидше і щоб ми, працюючи разом і допомагаючи один одному, розробляли загальноєвропейські відповіді на негативні наслідки пандемії", - підкреслив він.

Що цьому передувало

  • 22 вересня інвестиційна компанія Dragon Capital у звіті зазначила, що українська економіка відновлюється швидше, ніж очікувалося, після помірного падіння в другому кварталі 2020 року і зможе повернутися до докризового рівня до кінця 2021 року.