"Спільні міжнародні проекти": Зеленський розповів про пріоритети для України / УНІАН

Для України пріоритетними є спільні міжнародні проекти, які орієнтовані на додану вартість та збільшення кількості робочих місць.

Читайте такожЗростання української економіки на 4,6% у 2021 році очікувати не варто-експерти

Про це повідомила прес-служба офісу президента з посиланням на слова президента Володимира Зеленського, сказані під час його зустрічі з Генеральним виконавчим директором французької машинобудівної компанії Alstom Анрі Пупар-Лафаржем.

Відео дня

"Попри коронакризу, яка триває в усьому світі, економіки країн мають розвиватися, й фундаментом для цього є спільні проекти. Для нас в пріоритеті проекти, орієнтовані на додану вартість і збільшення кількості робочих місць. Саме тому інфраструктурні проекти важливі для України", - цитує прес-служба його слова.

Розвиток інфраструктури в Україні

Президент зазначив, що в Україні цього року активно реалізується програма будівництва доріг - з 25 тисяч кілометрів пріоритетних доріг державного значення у 2020 році побудовано понад 4 тисячі кілометрів.

Крім того, проводиться робота з розвитку водного транспорту.

Окремо Зеленський зазначив українську залізницю, яка є однією з найбільших в Європі з протяжністю близько 22 тисячі кілометрів.

Представник французької компанії заявив, що компанія розглядає співпрацю з Україною не тільки в частині модернізації рухомого складу Української залізниці, а і як тривалу співпрацю для технічного обслуговування парку локомотивів і створення в Україні робочих місць.

"Забезпечення локалізації частини виробництва в Україні дозволить не тільки стимулювати розвиток вітчизняного промислового потенціалу, а й допоможе українським виробникам з виходом на експортні ринки шляхом включення в глобальні ланцюжки поставок", - сказано в повідомленні.

Що цьому передувало

  • У жовтні президент України Володимир Зеленський закликав польських бізнесменів активніше інвестувати в українську економіку і брати участь у процесі приватизації в Україні.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль планує залучати інвестиції шляхом розвитку в Україні інвестиційної інфраструктури, інвестиційного клімату та інвестиційних можливостей.

Довідка УНІАН

  • Alstom-Французька машинобудівна компанія, що є одним зі світових лідерів у виробництві енергетичного обладнання та залізничного транспорту.
  • Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Леваллуа-Перре (Франція).