Данило Гетманцев не бачить підстав для подорожчання долара до 33 гривень / фото УНІАН

Наразі немає ніякого макроекономічного показника, який би свідчив про тиск на гривню, тож немає підстав очікувати долар по 32-33 гривні вже під Новий рік.

Про це сказав народний депутат від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю ТСН.ua.

"По-перше, пік виплат ми пройшли. По-друге, у нас немає жодного макроекономічного показника, який би свідчив про тиск на гривню", - зазначив Гетманцев.

Відео дня

За його словами, наразі також немає жодних підстав говорити про майбутні коливання курсу.

"Друкувати ми точно не будемо. У цьому нас запевнив голова НБУ. Жодної підстави говорити, що курс буде стрибати, немає. У чому тут є нюанс? НБУ не таргетує курс, не таргетує інфляцію. За його підрахунками, інфляція у нас 4,5% до кінця року. Це не катастрофа. І це абсолютно не буде мати якогось катастрофічного впливу на курс. І НБУ, давайте віддамо йому належне, дуже швидко реагує на волатильність на валютному ринку. Відбуваються стрибки, вони ж можуть бути з будь-яких причин... І НБУ компенсує їх валютними інтервенціями. Тому вони з цим дуже професійно впораються", - зазначив голова фінансового комітету.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде долар по 32-33 гривні під Новий рік Гетманцев відповів: "Я не буду називати конкретні цифри, але не бачу жодної підстави для цього".

Читайте такожВалютні гойдалки. Чи слід на кінець року чекати долар по 30

Курс валют в Україні: новини

  • Національний банк України на вівторок, 13 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 28,25 гривні/долар, тобто гривня ослабла на 4 копійки в порівнянні з попереднім показником.
  • На міжбанківському валютному ринку України до 16:00 12 жовтня котирування гривні до долара встановилися на рівні 28,28/28,30 гривні/долар, до євро – на рівні 33,41/33,44 гривні/євро.