Українці масово скорочують витрати на продукти харчування / фото УНІАН

За час на карантині українці були вимушені скоротити витрати на продукти харчування майже удвічі.

Читайте такожУдар коронавірусу по сімейному бюджету відчули 70% українців - ЮНІСЕФПро це повідомляє ТСН.ua з посиланням на дані нещодавнього соцопитування R&B Group.

Експерти зазначають, що причина такого скорочення - пандемія коронавірусу.

Відео дня

"На продуктах харчування нині економлять 44% опитаних. Третина українців стала рідше купувати дорогі речі, а кожен четвертий довго наважується, аби придбати предмет розкоші", - йдеться у повідомленні.

Оптимізація торкнулась витрат на одяг та відпочинок. Так, 49% опитаних обновляють гардероб економніше, а половина українців планують бюджетний відпочинок.

"Слід зауважити, що не економлять українці лише на освіті. У цій сфері скоротили свої витрати лише 7% опитаних. До слова, лише 5% українців не торкнулася коронавірусна криза", - підкреслює видання.

Що цьому передувало

  • Світовий банк підвищив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України у 2021 році до 3,8%, хоча на початку січня перспективи відновлення оцінювали у 3%. 
  • Помірне відновлення економіки України у 2021 році в СБ пояснюють високою невизначеністю, пов'язаною з темпами вакцинації проти COVID-19 та економічною політикою щодо покращення інвестицій і забезпечення макроекономічної стабільності.