МВФ - економіка України стабілізується до 2024 року - прогноз МВФ / УНІАН

Україна повернеться до докарантинних значень рівня розвитку економіки до 2024 року.

Про це повідомив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман на зустрічі Європейської Бізнес Асоціації, повідомляє прес-служба ЄБА.

"У наступному році економічна ситуація частково покращиться, проте навіть наприкінці 2021 року рівень ВВП буде приблизно на 6% нижчим, ніж у 2019 році. За попередніми оцінками, Україна повернеться до докарантинного рівня розвитку лише у 2024 році", - цитуються в повідомленні слова представника МВФ.

Відео дня

Читайте такожДолар продовжує дорожчати: свіжий курс валют

Також Люнгман перерахував основні пріоритети в програмах співпраці України з МВФ.

Серед довгострокових цілей – боротьба з корупцією, реформування інститутів органів стягнення – Податкової та Митної служб, впровадження судової реформи, приватизація, розвиток фінансового сектора.

"Також очікується, що Україна відновить податково-бюджетну консолідацію, яка вже найближчим часом дозволить упорядкувати державні фінанси після викликаного кризою шоку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, зростання реального ВВП України у 2019 році сповільнилося до 3,2% з 3,4% у 2018 році, або максимального показника за останні 7 років.

Світовий банк очікує, що у 2020 році економіка України скоротиться на 3,5%, тоді як падіння світової економіки становитиме 5,2%.

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння економіки України у 2020 році до 8,2% з 7,7%, що прогнозував у квітні.