До кінця року ставки за кредитами впадуть до рекордного мінімуму / фото УНІАН

Уповільнення інфляції, стабільність на валютному ринку і робота банківського сектора без збоїв сприяють подальшому зниженню процентних ставок, які можуть стати до кінця року найнижчими за всю історію України.

Про це повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в ході онлайн-брифінгу, присвяченого презентації звіту щодо фінансової стабільності.

Читайте такожУкраїнський бізнес отримав понад півмільярда "дешевих кредитів" - Мінфін

Відео дня

"Вперше з часів відновлення незалежності Україна входить у період однозначних процентних ставок за вкладами. Це є передумовою для зниження ставок по кредитах. Якщо збережеться макроекономічна стабільність, а права кредиторів будуть забезпечені та посилені, то ми до кінця року очікуємо побачити найнижчі в історії України процентні ставки за кредитами", - заявила Рожкова.

За її словами, враховуючи достатність капіталу і ліквідності, а також зниження процентних ставок, банки готові підтримати бізнес та населення і сприяти економічному відновленню.

Рожкова також додала, що банківський сектор України успішно пройшов перший етап коронакризи, але має підготуватися до негативних середньострокових наслідків.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня 2020 року Національний банк України продовжив цикл пом'якшення монетарної політики та знизив облікову ставку до історичного мінімуму в 6% річних.

Чистий прибуток українських банків за січень-травень 2020 року виріс на 23,6% порівняно з аналогічним періодом 2019 року і склала 28,964 млрд грн.