Рефінансування надано на 30 календарних днів / фото УНІАН

Національний банк України в серпні надав банкам 905,3 млн грн рефінансування строком понад 30 календарних днів під 6%.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Читайте такожНБУ Надав рефінансування Чотири банкам

Відео дня

Хто отримав рефінансування

Рефінансування було розподілено наступним чином: "ТАСкомбанк" отримав 400 млн грн, "ІНГ Банк Україна" - 200 млн грн, "Банк Авангард" - 140 млн грн, "Банк Січ" - 110 млн грн, "Комерційний Індустріальний Банк" - 37 млн грн, "Місто Банк" - 18,3 млн грн.

Наступний аукціон з рефінансування строком до 5 років відбудеться 14 серпня.

Що таке рефінансування

Рефінансування (англ. Refinancing, refinance) - заміна існуючого боргового зобов'язання на нове боргове зобов'язання на ринкових умовах. Порядок і умови рефінансування значно відрізняються в залежності від юрисдикції та економічних факторів, включаючи банківське регулювання, валютний і процентний ризик, а також кредитоспроможність позичальника. Рефінансування може поєднуватися з реструктуризацією боргу.

Хронологія подій

  • 27 липня 2020 року НБУ надав рефінансування чотирьом банкам.
  • Національний банк України від 3 липня провів тендер з рефінансування банків, в ході якого надав двом банкам 1,4 млрд грн за ставкою 6% річних на термін до 90 днів.
  • Нацбанк 19 червня 2020 року провело тендер з рефінансування банків, в ході якого надав п'яти фінустановам 637,5 млн грн за ставкою 6% річних на термін до 90 днів.
  • На період з 30 квітня до 25 вересня 2020 року було встановлено графік тендерів, згідно з яким Нацбанк буде проводити тендери з підтримання ліквідності банків строком до 90 днів щотижня щоп'ятниці, а з надання довгострокового рефінансування від 1 до 5 років - раз на місяць в кожну другу п'ятницю місяця.