Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / фото УНІАН

Сьогодні, 23 липня 2020 року, було підписано Меморандум та Кредитну угоду з Єврокомісією в межах робочого візиту до Брюсселя прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля разом із міністром фінансів Сергієм Марченком та очільником НБУ Кирилом Шевченком.

Про це написав прем'єр-міністр Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУкраїна накопичила достатньо газу і вугілля для проходження зими – Шмигаль

Відео дня

«Дякую європейським партнерам за рішучу підтримку нашої країни. Це важливий крок, що підтримає макрофінансову стабільність держави та що спрямований на забезпечення добробуту українських громадян», - наголосив Шмигаль.

За словами Шмигаля, 1,2 млрд євро для України — це найбільший транш Єврокомісії в межах "виняткової" програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для 10 країн та спрямована на подолання негативних наслідків пандемії.

Гроші МВФ

10 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19. Перший транш за новою програмою становитиме 2,1 мільярда доларів.

Перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках нової 18-місячної програми stand by співпраці України та Фонду піде напряму в бюджет.