Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка підписати лист до Міжнародного валютного фонду від імені уряду щодо нової програми співпраці.

Читайте такожРада ЄС остаточно погодила виділення Україні 1,2 мільярда євро допомоги

«Після тривалих переговорів і виконання попередніх заходів було досягнуто згоди з МВФ щодо початку нової програми для України строком на 18 місяців загальним обсягом 5 млрд доларів США. З огляду на це Україна має направити на розгляд ради директорів МВФ листа про наміри уряду України і Національного банку, а також Меморандум про економічну та фінансову політику», - сказав Сергій Марченко.

Відео дня

За його словами, підписання меморандуму і отримання траншу МВФ очікується до кінця місяця.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України прогнозує отримання першого траншу МВФ на 2 млрд дол. у другому кварталі 2020 року.

Представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс раніше заявив, що фокус переговорів МВФ і України змістився на нову програму фінансування, яка допоможе впоратися з наслідками пандемії в економіці та сфері охорони здоров'я і може стати резервною, оскільки українська влада ще не виконала умови для отримання коштів за трирічною програмою розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол., про яку домовилися в грудні 2019 року.